Matkailua ja turismia


 

 

Lapsen mielikuvituksella ei ole rajaa, leikkimökki voi hetkessä muuntautua kaukomailla olevan lomakohteen hotelliksi. On se vaan kätevää, onnistuisipa itseltäkin tuollainen nopea siirtyminen syksyisestä Suomesta aurinkorannikon hotelliin. Ei oikein aikuisen päässä luonnistu, mutta lapsille se on paljon helpompaa. Aurinkotuolit vaan leikkimökin ulkopuolelle ja siinä voi ottaa aurinkoa, vaikka taivas olisi pilvessä ja lämpömittari näyttää +7 astetta. Kaveri pukee esiliinan ja tarjoilee poreilevia juomia löhötuolissa olevalle turistille. Sitten voikin mennä ansaituille päiväunille ja sillä aikaa tarjoilija kokkaa ruuat väsyneelle turistille.
Näin se toimii oikea loistohotelli. Loman lopuksi pakataan vaatteet matkalaukkuun ja lähdetään kohti lentokenttää taksilla (eli polkupyörällä) ettei vaan myöhästytä takaisin kotiin vievältä lennolta. Tai sitten lapset ovat matkalla omalla autolla, sitäkin moni tykkää harrastaa, aiheesta lisää www.hcgaz.com/page10.php.
Ja myös lapset tietävät sen, että ennen matkalle lähtöä on tärkeää pakata kaikki tarvikkeet matkalaukkuun ja tietysti sitä ennen tarkastaa, että matkalaukku on riittävän iso sekä ehjä. Eihän rikkinäisen matkalaukun kanssa voi matkustaa, leviää pian tavarat lentokoneen ruumaan. Jos matkalaukku on risa, niin uuden saa tilattua netistä.
Matka- tai lentolaukun ostoa suunnittelevan on hyödyllistä tutustua etukäteen eri kulkuvälineiden ja yhtiöiden mahdollisiin laukun kokorajoituksiin. Selkeimmät rajoitukset ovat lentoyhtiöillä. Kansainvälinen lentoliikennejärjestö IATA on antanut suosituksia matka- ja lentolaukkujen mitoille.Tuore suositus lentolaukkujen ulkomitoille on 55x35x20 cm. Monet yhtiöt kuitenkin käyttävät tästä poikkeavia mittoja. Kotimaisen lentoyhtiön yläraja käsimatkatavarana kulkevalle lentolaukulle on suositusta suurempi 56x45x25. Suositusta tiukempia ulkomittarajoituksia löytyy monilta ulkomaisilta yhtiöiltä. Lentolaukut saa tilattua helposti ja edullisesti netistä.
Laukun koon ohella kannattaa ostoa suunnittelevan tutustua myös valmistusmateriaaleihin. Mitä enemmän varsinkin ruumaan menevälle matkalaukulle on käyttöä, niin sitä kestävämpää laatua kannattaa hankkia. Kovat muovilaukut ovat osoittautuneet testeissä melko kestäviksi.
Monet matkustajat arvostavat laukussa myös käytettävyyttä. Keveys, toimivat pyörät, tukeva vetokahva, sopivasti sivutaskuja tai lokeroita, joustavuutta laukun pakkauspaksuudessa ja hyvä lukitus antavat matka- ja lentolaukulle mukavasti lisäpisteitä.
 

 


 

     
 
Copyright © 2005-2016 Marikas Coffee House | marikascoffeehou@marikascoffeehouse.com