Järjestyksenvalvojat ja turvallisuuspalvelut


 

 
Järjestyksenvalvojat ja turvallisuuspalvelut Ruotsissa: siellä on erityisiä järjestyksenvalvojia, joita kutsutaan Ordningsvaktiksi ja joilla on rajoitetut poliisitoiminnot ja jakavat siten voimankäytön monopoliaseman käytön poliisin kanssa ja että heillä on siis enemmän tai vähemmän samanlaisia velvoitteita kuin poliisi ilmoittaa rikoksesta ja puuttua tehtäviin. Ruotsin poliisiviranomainen kouluttaa heidät ja asettaa heidät yleisen järjestyksen ylläpitämiseksi ja valvomiseksi paikoilla tai alueilla, joilla poliisi ei voi siirtää resursseja pysyvästi itse järjestyksen turvaamiseksi. Näillä järjestyksenvalvojilla on valtaoikeus kansalaisten pidättämiseen ja verbaalisesti hylkäämään, poistamaan fyysisesti tai pidättelemään niitä, jotka häiritsevät tai aiheuttavat välitöntä uhkaa yleiselle järjestykselle tai turvallisuudelle kohtuullisella voimalla. He voivat myös pidättää tai muulla tavoin pitää häiriötä aiheuttavat henkilöt ja siirtää heidät poliisin huoltajuuteen mahdollisimman pian. järjestyksenvalvojat palkataan poliisin toimesta, ja hänen on läpäistävä fyysiset testit, kielitesti ja haastattelukunta ennen kahden viikon koulutusohjelmaa, joka opettaa käyttäytymistä, konfliktien hallintaa, rikosoikeutta, fyysistä puuttumista, teleskooppisten palje- ja käsiraudat, ensiapu, yhtäläiset mahdollisuudet sekä syrjintä ja pidätykset. Sen jälkeen järjestyksenvalvoja on sertifioitava uudelleen joka kolmas vuosi. järjestyksenvalvojaa käytetään joko yksityisen turva-alan yrityksen, kuten Securitasin, G4S: n jne., Kanssa, jossa he työskentelevät yleensä ostoskeskuksissa, sairaaloissa, julkisissa kulkuvälineissä tai baarissa tai yökerhon omistajien palveluksessa. Mutta työllisyydestä huolimatta heidän ensimmäinen ja ennen kaikkea uskollisuutensa on poliisin ja poliisin johtamat ja valvovat heitä kentällä. Niitä voidaan käyttää myös poliisin lisäämiseen jalkapallo-otteluissa ja korkean riskin jalkapalloseuroissa (erikoiskoulutuksen jälkeen). Suomessa järjestyksenvalvontaa ja koulutusta tarjoaa moni firma kuten www.wikingsecurity.fi/. Sama yritys tarjoaa myös muita turvallisuuspalveluita www.wikingsecurity.fi/palvelut.php.
Isossa-Britanniassa järjestyksenvalvojat pitää voimassa turvallisuusteollisuuden viranomaisilta. järjestyksenvalvojan lupakirjan koulutus kestää 32,5 tuntia, koska nykyiset muutokset on pantu täytäntöön 1. tammikuuta 2015, ja niissä käsitellään mm. Käyttäytymistä, konfliktien hallintaa, siviili- ja rikosoikeutta, etsintä- ja pidätysmenettelyjä, huumeiden tunnettavuutta, tapahtumien kirjaamista ja rikollisuutta kohtausten säilyttäminen, lupaoikeus, yhtäläiset mahdollisuudet ja syrjintä, työterveys ja -turvallisuus, fyysiset toimenpiteet ja hätätoimenpiteet. Lisenssit on uusittava joka kolmas vuosi. Yksi nykyinen koulutuksen tarjoaja on Yhdistyneen kuningaskunnan Institute of Innkeeping Awarding Body. Toimiluvan saaneiden järjestyksenvalvojien on käytettävä sininen muovinen lisenssi (joka on usein kulunut päältä käsivarren päällä) ollessaan töissä. Vuoden 2010 Yhdistyneen kuningaskunnan quango-uudistukset sisältävät SIA: n monien muiden Quangojen joukossa, jotka koalitiohallitus on tarkoitus purkaa, näennäisesti kustannusten kokonaiskustannuksista huolimatta siitä, että SIA on pääasiassa itserahoitettu lisenssimaksujen kautta. Vaikka tämä voi lievittää jonkin verran taloudellisia rasitteita työnantajille ja yksityishenkilöille, jotkut alan jäsenet pitävät tätä taantumuksellisena askeleena pelkäämään järjestäytyneen rikollisen elementin paluuta tällä hetkellä säänneltyyn teollisuuteen.
Irlannin tasavalta: Irlannin tasavallassa kaikki potentiaaliset järjestyksenvalvojat, heidän on suoritettava QQI-taso 4 -kurssi ovijärjestelmissä. Näin he voivat hakea PSA-lisenssiä (Private Security Authority). PSA vetää kaikki hakijat ennen lisenssin myöntämistä. Tämän jälkeen eräät aikaisemmat tuomiot hylkäävät hakijan työskentelemästä turvallisuuspalveluissa. PSA: n myöntämä lisenssi oikeuttaa lisenssin haltijan työskentelemään pubeissa, klubeissa ja tapahtumien turvallisuudessa. PSA edellyttää nyt, että järjestyksenvalvojallla on lupa työskennellä tapahtumien suojauksessa.
 


 

 

     
           
           
           
           
 
Copyright © 2005-2016 Marikas Coffee House | marikascoffeehou@marikascoffeehouse.com