Pienen ihmisen koti


 

 
 
Aikuisen näkökulmasta leikkimökki on vain paikka, jossa lapsi leikkii, mutta tuumailepa asiaa tenavan kannalta. Mökkihän on lapselle ihan oikea oma koti, jossa lapsi laittaa ruokaa ja siivoaa. Sinne kutsutaan tuttuja kylään eli usein naapurin lapsia. Kavereitten kanssa sitten kokkaillaan hienoja aterioita alkupaloineen, niitä seuraa pääruoka ja jälkiruoka. Tämä kaikki tietysti katetaan tyylikkäästi tarjolle mökissä olevalle pöydälle tai hyvällä säällä mökin terassille pienelle puutarhapöydälle.
Ruokailun jälkeen siivotaan jäljet ja tiskataan astiat, tarvittaessa tilataan siivouspalvelu hoitamaan koko suursiivous. Tässä tapauksessa siivouspalvelu toivottavasti on jonkun kaverin esittämä siivooja eikä valmiiksi väsynyt isi tai äiti. Tai jos lapsi on oikein kultalusikka suussa syntynyt niin se tilaa itse siivoojan paikalle ja vinguttaa isin luottokorttia. Näin ne lapset oppivat jo pienenä miten maailma toimii. Tai ehkä tuo oli vähän liioiteltu esimerkki, en ihan heti usko, että joku siivouspalvelu tuollaiseen lähtisi. Ainakaan yhden tuttuni siivousfirma https://crystalia.fi ei ole ikinä tuollaisia keikkoja tehnyt.
Ja lapset osaavat kyllä ajatella hyvinkin pitkälle, kerran kylässä oli pieni pyörätuolipotilas, jolla oli mukana tarpeelliset vammaisten apuvälineet. Vähän pelkäsin, että miten muut tenavat suhtautuvat kaveriin, kun eivät ole tottuneet liikuntarajoitteisiin, mutta kaikenlaiset ennakkoluulot ovatkin lähinnä aikuisten ongelmia. Lapset suhtautuivat vammaiseen henkilöön ihan kuten muihinkin ihmisiin eikä apuvälineiden käyttö ruokaillessa herättänyt sen suurempaa ihmetystä kuin lautasella olevat nakit ja muusi.
 


 

     
 
Copyright © 2005-2016 Marikas Coffee House | marikascoffeehou@marikascoffeehouse.com