Pyöreän ikkunan rakentaminen


 

 

Edelleen on pyöreän ikkunan rakennustyö ihan vaan suunnitteluasteella. En tiedä pitäisikö palkata joku rakennusliike tai muu rakennusalan ammattilainen toteuttamaan tuo rakennustyö. Olen tietysti kerran tuollaisen tehnyt, joten ei se tässäkään tapauksessa mikään ylivoimainen este ole.
Viimeksi toteutin sen näin:
Ensin piirsin ämpärillä seinään ympyrään ja sitten porasin yhden reiän vähän isommalla poran terällä ympyrän sisäpuolellle, ihan reunaviivan viereen. Tuosta reiästä sain kuviosahan terän sisään ja pääsin sahaamaan pyöreän aukon.
Tämän jälkeen ruuvasin sisäpuolelle ihan neliönmuotoisen pleksin ikkunaksi. Ulkopuolelta tiivistin seinän ja ikkuna sauman silikonilla, jotta siitä ei sadevesi pääse sisään. Tunsin itseni todella ammattimaiseksi rakennusmieheksi kun katselin lopputulosta ulkoapäin. Näytti nimittäin todella hyvältä.
Sisäpuolen verhous olikin ongelmallisempi, mutta sitten keksin ottaa vähän pleksiä suuremman vanerinpalan ja sahasin siihen samalla tekniikalla samankokoisen pyöreän aukon. Kiinntin vanerinpalan seinän sisäpuolelle ikkunan kohdalle ja maalasin vanerin niin lopputulos näytti siistiltä myös sisältä päin.
 


 

     
 
Copyright © 2005-2016 Marikas Coffee House | marikascoffeehou@marikascoffeehouse.com